Sunt unele musai, sunt unele care iti pot salva serviciile musai in caz de probleme, sunt unele de-ti pot salva viata, etc.

Banca:

Alege o banca cu care ai lucrat in trecut si stii ce-i de capul lor. De exemplu eu am ales sa continui cu Banca Transilvania.

2 carduri (Visa + Mastercard) pe cale le tin in locuri separate

Imputernicire pe numele cuiva, si inca un rand de carduri care raman acasa (si sunt trimise in caz de nevoie)

Internet Banking (musai)

Un numar de Romania pe care sa-l aveti la indemana oricand, in RO toate bancile cer 3D secure la platile online (uneori ii foarte frustrant, in special cand SMS-urile cu parola nu vin din cauza retelei din Roaming). Atentie ca mai nou numerele de la Vodafone nu mai au roaming decat daca aveti o optiune de minim 6€…

Asigurare:

BUPA/ 1an.

Legislatia din Romania e foarte tampita in privinta asigurarilor asa ca nici nu incercati sa sunati la  Groupama, de exemplu, o sa va zica ca „nu va facem”. Ok, suge-o!

 

Alte servicii:

Un numar de VoIP de Romania. Chestia asta va poate salva multi bani in cazul in care aveti de sunat banca sau orice altceva in Romania. Eu am ales ClickPhone  desi inregistrarea a durat cam mult, serviciile lor sunt foarte bune. Si ieftine (vorbit cu banca – ma rog, stat in asteptare la calldencer – 46 de minute, platit 0,46€). Nu vreau sa imi inchipui cat m-ar fi costat apelul asta din Georgia.

Ma mai gandesc intre timp, dar astea sunt „must have”

Imagine: Pixabay.com/  CC0 Public Domain.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.