Anul trecut cand am fost in Georgia au fost niste prieteni care au tinut mortis sa-mi aminteasca din informatiile lor neactualizate ca acolo e razboi (nu, nu mai e).

Cam aceiasi situatie plina de prejudecati inutile este si cu Iraqi Kurdistan si Iran. Asa ca sunt curios ce stiti despre, in afara de brainwashingul de la TV 🙂

In aproximativ doua saptamani ajung in Erbil (Hewler) apoi Slemani iar apoi Iran. Romanii, ca cetateni EU, nu avem nevoie de viza pentru a vizita Iraqi Kurdistan.

Despre viza Iraniana am povestit aici (foarte usor) dar daca zburati spre Tehran, aveti viza la sosire in aeroport.

Si pentru ca-mi plac cartile postale, poate primiti cate una 🙂

Asa ca lasati un comentariu in articol referitor la “Ce stiti despre Iraqi Kurdistan si Iran” si spuneti de unde ati vrea sa primiti o carte postala (sper sa ajunga 😀 ) (voi extrage 5 prin random.org in 15 August; la ultimul concurs majoritatea au ajuns insa cele din Ceylon din pacate s-au cam pierdut…)

Poza este luata de pe hipersia.com, la sfarsitul lunii voi veni cu propriile poze din Persia.

Leave a Reply

11 Comments on "Spune-mi ce stii despre Iraqi Kurdistan si Iran si poti primi o vedere :)"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adel Mashaka
Guest

Well I know that the Iran is famous for its wonderful architecture and maily the islamic architecture, that is reflected in the mosks that are found in the country

Ady
Guest

Hehe, eu vreau o vedere din Kurdistan 😀 Anul trecut, fix pe vremea asta, imi faceam planul pentru un drum Diyarbakir – Erbil, insa in cele din urma planul a fost anulat din motive personale ce tin de job. In continuare imi doresc mult sa ajung la Erbil si la Sulaymaniyah pentru a vizita celebrul Amna Suraka.

Baliosss
Guest

Stiu ca o sa ajungi pe acolo si o sa ne trimiti vederi. :))

Cristian Laurentiu
Guest

Kurdistan – tara kurzilor – o regiune frumoasa intinsa in 4 tari. Kurzii sunt aproape 30 de milioane , cel mai mare grup etnic fara tara, identitatea lor incluzand mai multe religii.Erbil este u amestec de modern si traditional, o arhitectura deosebita pentru acea parte a lumii.

Raula
Guest
Iran – o tara foarte frumoasa, a carei literatura i-a inspirat de multe ori pe marii scriitori gen Goethe, Ralph, etc. Iranienii sunt foarte buni producatori de filme, in ultimii 25 de ani fiind apreciati cu peste 300 de premii internationale. Irak – despre oamenii din Irak am auzit ca sunt foarte darnici. Cand iti ofera ceva, pun mana pe un ochi sau pe inima, un fel de ”iti dau din tot sufletul” la noi. Kurdistan – daca m-am documentat bine, ceea ce mi s-a parut super interesant este ca populatia lor este 80% rurala din care mai putin de… Read more »
Louisa
Guest
Stiu ca Iranul nu este aproape deloc ceea ce am aflat noi ca e, sunt oameni foarte prietenosi si pasnici, ospitalieri. Au insa câteva reguli care sunt putin exagerate si din cauza influenței arabe au fost câteva lucruri pe care a trebuit sa le adopte, cum ar fi acoperirea femeilor si anumite tipuri de pedepse. Religia lor ‘initiala era zoroastriana, daca am scris bine numele si se baza perespectarea adevărului si a păcii, având un mic set de reguli destul de pozitive. Stiu ca iranul a facut parte din imperiul persan si ca cei din urma au ajuns si la… Read more »
Anna
Guest

Iran produce de asemenea 90% din șofranul din lume; cu un preț de £40 pe gram, poate costa mai mult decât metalele prețioase – chiar mai mult decât aurul !!!

Carmen
Guest

Știu ca au vitralii minunate! Vacanța placuta și așteptam fotografii. Aaaa….și vedere, poate sunt norocoasa 🙃!