Acasă Tips REVOLUT – Review dupa 6 luni

REVOLUT – Review dupa 6 luni

0
REVOLUT – Review dupa 6 luni

Cauti o solutie financiara cu costuri reduse si servicii foarte bune atunci cand esti in calatorii?

Revolut este solutia!

Din Ianuarie 2018 folosesc exclusiv Revolut, si pot spune ca sunt 98% multumit. Voi explica mai jos cum functioneaza, care sunt costurile, tips&tricks 🙂

Poti descarca aplicatia Revolut din AppStore/ Playstore, e gratuita. Dupa ce ai descarcat aplicatia urmeaza pasii pentru a crea un cont. Atentie, numarul de telefon utilizat la crearea contului este si ID-ul de log in! Dupa ce ai creat contul urmeaza pasii pentru verificarea identitatii (CI/ Pasaport preferabil). Totul setat? ok! Ai plecat deja de acasa fara cardul Revolut? Nu ii bai, atata timp cat esti rezident EEA poti avea unul, trimis cu DHL.

In aplicatia Revolut poti deschide conturi personale in EUR si GBP, precum si conturi Revolut (conturi pooled) in 25 de valute, printre care Thai Baht, Peso Mexican, Yeni Japonezi, Lira Turceasca si altele. De ce ai face asta?

Revolut iti ofera un curs valutar interbancar, este aproape acelasi curs de pe google (search 1 EUR to RON) sau aplicatii FX, insa uneori se intampa sa fie chiar si mai bun!

De exemplu, pleci in vacanta in Thai. Poti schimba din EUR/ RON in Baht. Fiecare cumparatura sau retragere facuta in Thai va fi decontata din contul TBH. Stii exact ce suma ai in TBH si cat ai cheltuit, fara sa te gandesti oare la ce curs iti va deconta banca (gen, ING are dublu schimb, numai zic…). Ai notificari instant la orice tranzactie, statistici si setari de siguranta.

Beneficii:

 • Conturi multiple in diferite valute
 • Conturi crypto, insa sunt pooled
 • 2 carduri fizice, 5 carduri virtuale si un card virtual de unica folosinta
 • Transfer de bani international gratuit. Inclusiv incasarile sunt gratuite.
 • Rev.me! Un serviciu prin care poti primi bani instant online, printr-un link de plata
 • Statistici cheltuieli
 • Vaults: Maruntisul de la fiecare plata este trimis intr-un vault setat de tine, de exemplu pusculita pentru vacanta.
 • Asigurare medicala
 • Retrageri din ATM gratuite (pana la 800 RON) oriunde. 2% comision peste limita

Pachetul Premium costa 29 de lei si include limite marite la retrageri (1600 RON), asigurare anuala, trimiterea cardurilor cu DHL oriunde (eu le-am primit in Filipine), support prioritar.

Din punctul meu de vedere, optiunea premium merita. Gandeste-te doar ca primesti cardurile oridunde cu DHL express in 3 zile, daca ramai fara ele (si se poate intampla). Plus limitele la cash ceva mai mari.

Comisioane: 0.5-2% (depinde de valuta) la platile in afara orelor in care piata bursiera e deschisa (ex: weekend).

Lista completa de comisioane (putine) o aveti aici

Sunt si cateva chestii mai putin placate:

 • Lipsa unei aplicatii web, exclusiv aplicatia mobila
 • Supportul exclusiv via chat-ul in app (desi nu am avut probleme, daca pierzi telefonul ramai si fara chat…)
 • Lipsa unui roadmap cu noile beneficii promise si ras-promise. E putin frustrant, sunt chestii promise de un an si ceva de zile (ApplePay, Airport Lounge) din cate am vazut pe forumul lor
 • Cardurile sunt PrePaid, nu debit si in niciun caz credit. Pot aparea diverse probleme la anumite plati, pana acum nu am avut bai. Dar zic, pot fi refuzate la inchiriat masini, platit in avion, etc.
 • Cardurile nu au 3D Secure 😒 Chiar daca ai un card de unica folosinta (se schimba numarul constant), 3D secure pentru cele fizice tot trebuie…

ps. Cardul negru arata foarte frumos, si umreaza sa lanseze carduri metalice 😛

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.